På kreftlex.no bruker vi informasjonskapsler for samle inn nettstatisikk for å forbedre nettsiden og måle hvor godt den fungerer. Ved å benytte kreftlex.no godkjenner du dette.

Feber ved cellegiftbehandling

Behandling med cellegifter reduserer immunforsvaret ved at antall hvite blodlegemer (leukocytter) blir for lavt. Dermed øker risikoen for infeksjoner. Antall hvite blodlegemer er lavest i perioden 6-14 dager etter start av cellegiftkuren. Infeksjon i denne fasen kan utvikle seg raskt og bli svært alvorlig. De er derfor viktig at du tar hensyn til denne informasjonen.

Det viktigste tegn på infeksjon er feber og/eller frysninger. Selv relativt lav temperatur skal tas alvorlig. Dersom du føler deg varm skal du måle temperaturen. Det er anbefalt at du tar temperaturen i endetarmen. Er temperaturen 38,3°C  eller vedvarende 38,0°C i mer enn en time, må du umiddelbart ta kontakt med lokalsykehuset, selv om det er midt på natten. Det er viktig å oppgi at du får cellegiftbehandling og når du fikk siste kur.

Andre symptomer og tegn på infeksjon med eller uten feber kan være lokal smerte (pusshuler), røde og varme hudområder, frostanfall, uforklarlig slapphet med mer.

På lokalsykehuset vil du bli undersøkt av lege. Det vil bli tatt blodprøver og andre undersøkelser som anses nødvendig. Lavt antall hvite blodlegemer og feber vil som regel føre til innleggelse og antibiotikabehandling.

Ha alltid denne informasjonen med deg.