På kreftlex.no bruker vi informasjonskapsler for samle inn nettstatisikk for å forbedre nettsiden og måle hvor godt den fungerer. Ved å benytte kreftlex.no godkjenner du dette.

Skriv ut

Kirurgisk fjerning av bukhinnefold (Omentektomi)

Fjerning av bukhinnefolden (omentet) gjøres ved eggstokkreft, egglederkreft og kreft i bukhinnen. Bukhinnefolden fjernes ved livmorkreft av serøspapillær og klarcellet type, på grunn av spredningsfare til bukhinnen. I tillegg til å fjerne synlige svulster, fjernes bukhinnefolden for å kunne diagnostisere spredning, og som en del av kartleggingen av svulstens utbredelse (stadiebestemmelsen).

Beskrivelse av operasjonen

Blodkar i bukhinnefolden klemmes av og deles i to. Vevet mellom bukhinnefolden og tykktarmen deles. Etter fjerningen av bukhinnefolden sys alle blodkarene sammen igjen.

Her kan du se en video som viser fjerning av bukhinnefold. Videoen er laget for helsepersonell og viser en autentisk operasjon. Vi advarer mot sterke inntrykk. Klikk for å se video

Informasjonen du finner i Kreftlex er utelukkende av generell karakter og erstatter ikke kontakt med, eller undersøkelse og behandling hos, autorisert helsepersonell.
Institutt for kreftgenetikk og informatikk © 2024
Lag en lenke til Kreftlex fra din mobil