På kreftlex.no bruker vi informasjonskapsler for samle inn nettstatisikk for å forbedre nettsiden og måle hvor godt den fungerer. Ved å benytte kreftlex.no godkjenner du dette.

Skriv ut

Overlevelse ved bensarkom

For å gjøre deg frisk er det viktig å fjerne alle kreftceller i svulsten. Ved operasjon vil det si at kreftsvulsten fjernes fullstendig med et område av friskt vev rundt seg. Ved strålebehandling vil det gis med en sikkerhetsmargin rundt hele svulsten. Behandlingen ved osteosarkom og Ewings sarkom er ofte en kombinasjon av kirurgi, cellegiftbehandling og/eller strålebehandling. Kondrosarkom behandles oftest bare med kirurgi da cellegift og strålebehandling er mindre effektiv mot denne diagnosen.

Langtidsoverlevelsen ved osteosarkom, Ewings sarkom og kondrosarkom uten spredning er i dag på omtrent 70 %.

For deg som har spredning til lunger eller andre steder når du får diagnosen er langtidsoverlevelse dårligere. Det er vanskelig å gi noen eksakte tall for overlevelse fordi utsiktene varierer avhengig av hvor mye spredning du har og til hvilke organer sykdommen har spredd seg. Hvis du er i denne situasjonen er det lurt å diskutere med din onkolog om prognose og hva som er den beste behandlingen for deg.

Informasjonen du finner i Kreftlex er utelukkende av generell karakter og erstatter ikke kontakt med, eller undersøkelse og behandling hos, autorisert helsepersonell.
Institutt for kreftgenetikk og informatikk © 2024
Lag en lenke til Kreftlex fra din mobil