På kreftlex.no bruker vi informasjonskapsler for samle inn nettstatisikk for å forbedre nettsiden og måle hvor godt den fungerer. Ved å benytte kreftlex.no godkjenner du dette.

Skriv ut

Vekstfaktorstøtte

Cellegiftbehandling påvirker benmargen slik at antall hvite blodlegemer blir sterkt redusert. Dette gir økt risiko for infeksjoner.

Vekstfaktor stimulerer produksjonen av nøytrofile granulocytter som er en type hvite blodlegemer som beskytter mot infeksjoner. Dette demper risikoen for infeksjon.

Hvordan gis vekstfaktor?

Vekstfaktoren settes som sprøyte rett under huden, enten en gang om dagen i et gitt tidspunkt mellom cellegiftkurene, eller som en engangssprøyte ett til fire døgn etter avsluttet kur.

Du vil få opplæring i å sette sprøyter selv. Ønsker du ikke å sette sprøyter selv kontaktes hjemmesykepleien på ditt hjemsted.

Første gang sprøyten settes bør du ha tilgang til førstehjelp på legekontor da medisinen i svært sjeldne tilfelle kan gi alvorlige allergiske reaksjoner.

Medikamentet oppbevares i kjøleskap når du er hjemme.

Gjør det vondt?

Etter noen dager kan du få vondt i rygg og/eller ben på grunn av den store celledelingen i benmargen. Dette er ikke farlig, og du kan ta reseptfrie smertestillende medikamenter for å dempe smertene.

Informasjonen du finner i Kreftlex er utelukkende av generell karakter og erstatter ikke kontakt med, eller undersøkelse og behandling hos, autorisert helsepersonell.
Institutt for kreftgenetikk og informatikk © 2024
Lag en lenke til Kreftlex fra din mobil